Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

Winnaars

De eerste editie van Jos van Leeuwen Fotoprijs ging naar een foto van een met olie besmeurde zwaan, gemaakt door fotograaf Alexander Schippers. De foto van de vonkenregen in Scheveningen, gemaakt door fotograaf Eric Brinkhorst, won de Jos van Leeuwen Fotoprijs in 2019 en werd daarmee de nieuwsfoto van het jaar. Fotograaf Remko de Waal won in 2020 de Jos van Leeuwen Fotoprijs met zijn foto van Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, die een bloemetje overhandigt op 1,5 meter afstand.

Publieksprijs
De Jos van Leeuwen Publieksprijs werd in 2018 gewonnen door Steven van der Kruit. Hij maakte een foto van de aanhouding van Jawed S. op het Centraal Station van Amsterdam. In 2019 ging niet alleen de juryprijs naar Eric Brinkhorst, ook won hij met zijn foto van de vonkenregen de Publieksprijs. In 2020 ging de Publieksprijs naar fotograaf Robin Utrecht met zijn foto van de zoektocht naar de vermiste surfers in Scheveningen.

Jong Talent
De eerste editie van Jos van Leeuwen Jong Talent is in 2020 gewonnen door fotograaf Remco Koers. Met zijn fotoverhaal 'Cultuur in tijden van corona' heeft Remco volgens de jury op een indrukwekkende wijze de verstrekkende gevolgen van de coronacrisis belicht. 

Bekijk hier en hier de interviews met de genomineerden fotografen van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2019 en 2020. En bekijk hier de video met de drie genomineerden voor Jos van Leeuwen Jong Talent.