Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

Fotoboek Máxima: Glans van Oranje

Het coverbeeld van het fotoboek 'Máxima: Glans van Oranje'. Foto: ANP / Remko de Waal

Het royaltyprogramma Blauw Bloed en het ANP brengen ter ere van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima dit voorjaar het kleurrijke fotoboek ‘Máxima: Glans van Oranje’ uit. In tien thema’s en bijna 150 foto’s word je meegenomen in het bijzondere leven van onze koningin. Van haar jeugd in Argentinië tot haar rol als moeder van drie dochters en van haar gevoel voor stijl tot de reizen die ze voor de Verenigde Naties maakt. Ook is er een thema gewijd aan de ervaringen van de fotografen die Máxima vaak hebben gefotografeerd. Wat is hun favoriete foto van onze koningin? En wat maakt Máxima zo fotogeniek?

Uit het fotoboek: prins Willem-Alexander en en zijn verloofde Máxima bezoeken de Keukenhof in 2001. Foto: ANP / Werry Crone
Uit het fotoboek: koningin Máxima op Paleis Noordeinde tijdens het galadiner voor de Raad van State in 2017. Foto: ANP / Robin Utrecht

Voor de camera

Koningin Máxima is een van de meest gefotografeerde vrouwen van ons land. En daarom is er in het fotoboek ‘Máxima: Glans van Oranje’ speciale aandacht voor fotografen als Ed Oudenaarden, die onze koningin al jaren veelvuldig in beeld brengen. “ANP-fotograaf Ed Oudenaarden was aanwezig bij de huwelijksinzegening van Willem-Alexander en Máxima in De Nieuwe Kerk, op zo’n tien meter afstand van het bruidspaar. Van de Rijksvoorlichtingsdienst mocht er tijdens het lied Adiós Nonino niet gefotografeerd worden. Oudenaarden: ‘Maar toen Máxima door emoties werd overmand kon ik niet anders en pakte mijn camera.’ Het resulteerde in dé traan van Máxima die nog altijd de meest gedownloade foto van de koningin is uit de beeldbank van het ANP”, vertelt ANP-beeldadviseur Leo Blom die sprak met Oudenaarden.

"Het fotoboek toont de ontwikkeling van een jonge latina die uitgroeit tot de zelfbewuste powervrouw die glans brengt aan het huis van Oranje."

- ANP-beeldadviseur Leo Blom

Veelzijdigheid

In het fotoboek zien we Máxima groeien in haar rol. De Máxima van de verlovingsaankondiging is uitgegroeid tot een zelfbewuste powervrouw, die met evenveel gemak de groten der aarde begroet als gezellig een praatje maakt met kinderen die meedoen aan de Koningsspelen. Blom over het fotoboek: “Het fotoboek toont de ontwikkeling van een jonge latina die uitgroeit tot de zelfbewuste powervrouw die glans brengt aan het huis van Oranje. De circa 150 foto’s, die werden geselecteerd vanuit het perspectief van compositie en journalistieke inhoud, zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de beeldbank van het ANP. Het meest in het oog springende verschil met het zusterboek ‘Beatrix: Van prinses tot prinses’ is de kleurrijkheid van het beeldmateriaal.”

De geselecteerde foto’s tonen het veelzijdige bestaan van onze koningin: een bezoek aan Barack Obama in het Witte Huis en een uitje naar de paardenraces op Ascot worden afgewisseld met biersjoelen in Zeeland en een gesprek over mobiel bankieren met Indiase vrouwen. Máxima verenigt glamour en polder, straalt charme uit en blijkt zich in elke situatie op haar gemak te voelen.

Ontdek meer van het Koninklijk Huis

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren

Download

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.