Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

Modefotograaf Hans Dukkers

Hans Dukkers haalt fotomodel Jean Shrimpton op van Schiphol in 1965. Foto: Ruud Hoff

Hans Dukkers (1920-1985) fotografeerde vanaf eind jaren ‘40 mode. Dukkers was daardoor een pionier op het gebied van modefotografie in Nederland en bleef jarenlang de meest invloedrijke mode- en couturefotograaf. Het bijzondere aan zijn werk was dat hij een modisch beeld wist om te vormen tot een vrouwelijk beeld: de vrouw gemaakt door de kleding die haar omlijstte. Vanaf 1952 werkte Dukkers voor de grote Amsterdamse couturiers zoals Dick Holthaus, Max Heijmans, Frank Govers en vooral Ferry Offerman.

In de ANP fotowinkel vind je een bijzondere selectie van zijn werk voor aan de muur. De kunstfoto’s van 50x50 worden geprint op mat of glanzend papier van hoogwaardige kwaliteit en afgewerkt op het stevige, tijdloze dibond. Zo kan je de kunstfoto direct ophangen.

Marshaller loodst DC-9 binnen op Schiphol in 1967.

Ontdek meer werk van Hans Dukkers

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren

Download

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.