Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

65 jaar Nederlandse deelname aan het Eurovisiesongfestival

Het fotoboek 'Eurovisiesongfestival: 65 jaar zingen'

Het ANP heeft alle Nederlandse deelnemers ooit aan het ultieme Europese muziekevenement in het boek ‘Eurovisiesongfestival: 65 jaar zingen’ verzameld. Van Jetty ‘Jetje van Oranje’ Paerl tot Jeangu Macrooy: anekdotes, verhalen en foto’s vanaf 1956. 

Van Jetty tot Jeangu

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar voor de 65e keer plaats. Rotterdam krijgt na de annulering in 2020 weer een kans, waarmee Nederland voor de vijfde keer de thuisbasis is van het internationale evenement.

Na boeken over prinses Beatrix en koningin Máxima heeft het ANP, in dit bijzondere songfestivaljaar, een boek uitgebracht over 65 jaar Nederlandse deelname aan het Eurovisiesongfestival. Van de allereerste deelnemer Jetty Paerl, die deelnam toen het songfestival nog de ‘Grand Prix van het Europese lied’ heette, tot Jeangu Macrooy, die dit jaar met zijn nieuwe lied ‘Birth of a new age’ optreedt. Daartussenin natuurlijk iconen als Teddy Scholten, Lenny Kuhr en Teach-In.

Verhalen, anekdotes en foto’s halen bij de songfestival-fan absoluut goede herinneringen boven. Teddy Scholten is de tweede Nederlandse winnaar en won het Songfestival in 1959: “En ja hoor, daar was de Hollandse molen. Tegen een oer-vaderlands decor zong Teddy Scholten (1926-2010) in Cannes ‘Een beetje’ naar de eerste plek. ‘Ík wou dat je hart een kast was met een deurtje. En dat ik kon kijken in het interieurtje’, klonk het in gezellige verkleinwoordjes.

45-toeren singletje

Het boek heeft het formaat van een klassiek 45-toeren singletje en is voor de echte liefhebber onmisbaar op de koffietafel en bevat 132 pagina’s en 68 foto’s.

Ontdek meer sterren van vroeger

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren

Download

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.