Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

Drie prijzen

De Jos van Leeuwen Fotoprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de maker van de beste nieuwsfoto van het jaar. De prijs is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen. De prijs is in het leven geroepen door het ANP en Hollandse Hoogte om de nieuwsfotografie te eren en bestaat uit drie categorieën.

Jos van Leeuwen Fotoprijs
De juryprijs - de Jos van Leeuwen Fotoprijs - wordt uitgereikt aan de beste nieuwsfoto van het jaar. De prijs wordt bepaald door een jury. Voorgaande jaren gingen fotografen Alexanders Schippers (2018), Eric Brinkhorst (2019) en Remko de Waal (2020) naar huis met de prijs.

Jos van Leeuwen Publieksprijs
Naast de Jos van Leeuwen Fotoprijs reiken we jaarlijks ook de Jos van Leeuwen Publieksprijs uit. De naam verklapt het al: deze prijs wordt bepaald door het publiek. Iedere maand selecteert een wisselende jury tien nieuwsfoto's waar het publiek op kan stemmen. De twaalf beste (iedere maand een) maken kans om de Jos van Leeuwen Publieksprijs te winnen.

Jos van Leeuwen Jong Talent
Sinds 2020 is Jos van Leeuwen Jong Talent - voorheen De Hollandse Fotoprijs - aan de Jos van Leeuwen Fotoprijs toegevoegd. Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste fotoverhaal gemaakt door jong fotografietalent. Remco Koers won met zijn serie 'Cultuur in tijden van corona' in 2020 de prijs.


De drie winnende nieuwsfoto's Jos van Leeuwen Fotoprijs van afgelopen jaren op een rij.

Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren

Download

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.