Met de hand geselecteerd
Hoogwaardige kwaliteit
Op maat gemaakt
Snelle levering

De jury

De winnaars van de Jos van Leeuwen Fotoprijs en de prijs voor Jong Talent worden gekozen door een jury. Deze jury bestaat ieder jaar uit wisselende juryleden.

De jury van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 bestond uit ANP-fotoman Leo Blom, beeldredacteur Wilco Willemsen van het Algemeen Dagblad, ANP-hoofdredacteur Freek Staps, Voordekunst-directeur Kristel Casander en projectmanager ANP Foto Jorien de Waard. 

Vanwege het coronavirus kon de jury niet fysiek bij elkaar komen en werd er digitaal gejureerd. Voor de uitreiking van de Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 - die via een livestream plaatsvond - zijn de juryleden geïnterviewd. Bekijk de video hier

2019
De jury van de Jos van Leeuwen Foto bestond uit Leo Blom (de fotoman van het ANP), Roel Rozenburg (fotograaf en hoofdredacteur-uitgever van Hollandse Beelden), Jos van Leeuwen (bekend Haagse nieuwsfotograaf), Alexander Schippers (winnaar Jos van Leeuwen Fotoprijs 2018) en Nicole Robbers (fotoredacteur NRC Handelsblad). We spraken de jury tijdens het jureren van de beste nieuwsfoto van 2019. Bekijk de video hier.De jury Jos van Leeuwen Fotoprijs 2020 bestaande uit Freek Staps (ANP), Jorien de Waard (ANP), Kristel Casander (Voordekunst), Wilco Willemsen (AD) en Leo Blom (ANP).

De jury

test

Lees verder
Cookies maken jouw bezoek aan de ANP-website gemakkelijker én leuker. Klik op accepteren om hiermee akkoord te gaan of lees ons cookiebeleid.
Afwijzen Accepteren

Download

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.